مواد غذایی » تخممرغ آبپز و فواید آن

تخممرغ آبپز یکی از بهترین پروتئینهای مناسب برای وعدهی بعد از تمرین است. نکتهی حائز اهمیت در باشگاهها این است که عموماً زردهی تخممرغ را جدا کرده و فقط سفیده را مصرف میکنند (حتی در شرایطی که یک یا دو تخممرغ بیشتر نمیخورند). این تصور که زرده میتواند مشکلساز باشد، یک موضوع اثباتنشده و عامیانه است. در تمامی آزمایشات معتبر نشان داده شده است که زرده نهتنها هیچ مشکلی بهوجود نمیآورد، بلکه کلسترول موجود در آن از نوع اشباعنشده بوده و چربی بد خون را کاهش میدهد، که این حالت برخلاف تصورات نادرست اکثر افراد، برای قلب مفید نیز میباشد.
اما مسألهی خوردن سفیدهی تنها، فقط زمانی میتواند مطرح باشد که فرد ناچار به مصرف تعداد زیادی تخممرغ در رژیم ورزشی خود باشد (مثلاً 10 یا 15 عدد). در این حالت نیز بهتر است ۳ عدد از آنها با زرده خورده شوند و بقیه صرفاً سفیده مصرف شود تا مشکلی برای کبد بهوجود نیاید. بهتر است در این شرایط از کلسترول و چربی سایر غذاهایی که مصرف میکنید کم کنید؛ چراکه پروتئین موجود در زرده بسیار مفید میباشد.
زرده حاوی ویتامینهای A، B، D،E و مواد معدنی کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، زینک و آهن است. همچنین منبع انرژی بوده و بهخاطر مواد خاصش میتواند چشمهای شما را نیز سالم نگه دارد.