مواد غذایی » کدام خوراکیها پتاسیم بیشتری در مقایسه با موز دارند و مصرف آنها برای بدن لازم است؟
در مقایسه با موز که ۴۲۰ میلیگرم پتاسیم را داراست، در ریشههای گیاهان شیرینی چون کدو، ۵۸۲ میلیگرم از همین ماده وجود دارد.
2- لوبیا سبز
یک فنجان لوبیا سبز، حاوی ۶۷۶ میلیگرم پتاسیم است. همچنین این ماده مقادیر قابلتوجهی پروتئین گیاهی نیز دارد که برای تقویت عضلات بدن بسیار مفید است.
3- سیبزمینی معمولی یا نوع شیرین آن
یک سیبزمینی شیرین، ۵۴۲ میلیگرم و یک سیبزمینی معمولی حدود ۹۴۱ میلیگرم پتاسیم دارند. هر دوی این مواد علاوه بر دارا بودن پتاسیم، مقادیر قابلتوجهی ویتامین A نیز در خود دارند.
4- برگ چغندر سوئیسی
با پختن تنها یک چغندر از این نوع خواهید توانست ۹۶۱ میلیگرم پتاسیم را برای بدن خود تأمین کنید. این برگهای سبز رنگ حاوی مقادیری آهن، کلسیم، ویتامینهای A، C و K نیز هستند.
5- چغندر
هر یک فنجان از این ماده حاوی ۵۱۸ میلیگرم پتاسیم است. نهتنها با خوردن چغندر، پتاسیم را به بدن خود خواهید رسانید، بلکه منگنز، مس، فیبر، فسفر، آهن و ویتامین B6 را نیز به بدن خود وارد خواهید کرد.
6- سُس گوجهفرنگی
بسیاری از افراد ممکن است از وجود پتاسیم در سسهای گوجهفرنگی آگاهی نداشته باشند. با ریختن این سس بر روی پیتزا، پاستا و یا سبزیجات، ۷۲۸ میلیگرم پتاسیم را به بدن خود میرسانید.
7- لوبیای سیاه
یک فنجان لوبیای سیاه دارای ۷۳۹ میلیگرم پتاسیم است. همچنین مقادیر قابلتوجهی پروتئین گیاهی، فیبر، آنتیاکسیدان، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، مس و زینک نیز دارد.
8- لوبیای سفید
یک لیوان از آن 1189 میلیگرم پتاسیم دارد و این در حدود نیمی از پتاسیمی است که توصیه میشود روزانه مصرف شود.
این نوع از لوبیا همانند لوبیای سیاه دارای مقادیری از پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی بسیار مفید دیگر نیز هست.
9- هندوانه
تنها دو برش هندوانه محتوی ۶۴۱ میلیگرم پتاسیم است. همچنین این میوه میتواند از ابتلا به بسیاری از سرطانها نیز جلوگیری بهعمل آورد.
10- ماست
ماست نهتنها منبع مفیدی از کلسیم بهشمار میرود، بلکه تنها اندکی از آن ۳۸۰ میلیگرم پتاسیم را داراست. میتوانید با موز و یا فندق آن را ترکیب کرده و میل کنید که ۲۱۱ میلیگرم دیگر پتاسیم را به آن اضافه کرده باشید.