مواد غذایی » بهترین منابع پروتئین
بهترین منابع پروتئین
در مجلات و سایت ها بارها به پروتئین اشاره می شود چرا که مصرف آن برای ساخت عضلات سوخت چربی ها و رسیدن به زیبایی اندام ضروری است اما باید بدانید که تمام پروتئین ها با هم برابر نیستند
گوشت بوقلمون
میزان پروتئین در هر ۱۰۰ گرم: ۳۰ گرم
بوقلمون سرشار از «تریپتوفان» است؛ اسید آمینه ای که به بهبود کیفیت خواب کمک می کند. پس بهتر است در میان وعده عصر یا وعده شام مصرف شود تا وعده های قبل از تمرین
با چی بخوریم؟
هویج. کربوهیدرات موجود در هویج به جذب «تریپتوفان» توسط مغز و تبدیل آن به هورمون خوشحالی «سروتونین» کمک می کند.
گوشت گاو
میزان پروتئین در هر ۱۰۰ گرم: ۲۹ گرم
یک تکه استیک ۳۰۰ گرمی، نیاز روزانه شما به زینک (روی) را تامین می کند؛ عنصری که باعث افزایش ترمیم بافت و تبدیل غذا به سوخت و انرژی می شود.
گوشت گوساله نیز یکی از غنی ترین منابع طبیعی (کراتین) است؛ ماده ای که به افزایش قدرت و عضله سازی کمک می کند.
با چی بخوریم؟
سالاد یونانی.
هضم استیک ممکن است مقداری طولانی مدت باشد. اگر قصد کاهش وزن دارید آن را با یک سالاد کم کالری و مغذی همراه کنید. به این ترتیب هضم گوشت راحت تر شده و جذب پروتئین افزایش می یابد.
گوشت بره
میزان پروتئین در هر ۱۰۰ گرم: ۲۷ گرم
این گوشت در رقابت نزدیک با گوشت گوساله با اختلاف ۱ گرم پروتئین، به آن می بازد.
با این حال ۲ تکه از آن نیاز روزانه شما به نیاسین (ویتامین B3) و ویتامین B12 را تامین می کند؛ عناصری که به افزایش طول مدت تمرین کمک می کنند. علاوه بر این، گوشت بره منبع خوبی از زینک (روی) و سلنیوم است؛ عناصری که ترمیم عضلات را تسریع می کنند.
با چی بخوریم؟
سبزیجات چلیپایی مثل کلم بروکلی، گل کلم، کلم قمری یا کلم بروکسل.
این سبزیجات توانایی بدن برای سم زدایی از مواد سرطان زای حاصل از گریل کردن گوشت را بالا می برند.
گوشت مرغ
میزان پروتئین در هر ۱۰۰ گرم: ۲۳ گرم
یک عدد سینه بزرگ مرغ نیاز روزانه شما به نیاسین (ویتامین B3) را برطرف می کند؛ عنصری که به روند تولید انرژی از غذا و حفظ سلامت دستگاه اعصاب و گوارش کمک می کند. سینه مرغ، چربی اشباع و کربوهیدرات بسیار کمی دارد و در عوض منبع خوبی از امگا ۳ است. بنابراین برای کاهش وزن، یک انتخاب پروتئینی عالی محسوب میشود.
با چی بخوریم؟
سوپ. طبق یافته های محققان دانشگاه نبراسکا، سوپ مرغ ترشح بیش از حد مخاط را کاهش می دهد و از این طریق به پیشگیری از انسداد راههای هوایی طی ورزش کمک می کند.
پنیر پارمسان
به دلیل طولانی بودن روند تولید پنیر پارمسان، هضم پروتئین موجود در آن توسط بدن فقط ۴۵ دقیقه طول می کشد. این پنیر ۱۳۸ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین می کند؛ عنصری که برای استحکام استخوانها و انقباضات عضلانی ضروری است. هنگام خرید بهتر است نوع کم نمک پارمسان را انتخاب کنید. از آنجایی که میزان چربی موجود در این پنیر بالا است باید از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنید.
با چی بخوریم؟
کلم بروکلی یا گل کلم.
طبق یافته های یک موسسه تحقیقاتی در شیکاگو، همراهی مواد غذایی پرچرب مثل پارمسان با مواد غذایی سالم مثل انواع سبزیجات، افراد را به مصرف هرچه بیشتر خوراکیهای سالم تشویق می کند.