چربی سوزی » انواع چربی در بدن

به زبان ساده در کل، چربی خون به دو نوع کلی کلسترول و تری‌گلیسرید تقسیم می‌شود و کلسترول خود به دو نوع عمده‌ی کلسترول بد (نوعLDL ) و کلسترول خوب (نوعHDL ) تقسیم می‌شود.

1- کلسترول

ماده‌ای است از جنس چربی و مومی‌شکل که در تمام سلول‌های بدن وجود دارد. 30 درصد از غشای سلول‌های انسان از کلسترول تشکیل شده است، لذا وجود کلسترول برای حفظ غشای سلول و عملکرد آن ضروری می‌باشد.

قسمت اعظم کلسترول در کبد ساخته می­شود و بخشی نیز از طریق خوردن بعضی مواد غذایی مانند چربی، گوشت و زرده‌ی تخم‌مرغ وارد بدن می‌شود. بهترین راه برای کنترل کلسترول خون، کاهش وزن از طریق افزایش فعالیت بدنی و کاهش مصرف غذاهای پُرچرب می‌باشد.

LDL مسئول حمل کلسترول به بافت‌ها بوده و به «کلسترول بد» معروف است. این کلسترول سبب ایجاد پلاک و مسدود شدن سرخرگ‌ها شده و خطر حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را افزایش می‌دهد.

HDL در کبد و روده ساخته می‌شود. کلسترول مازاد را از بافت‌ها به کبد برده و کبد نهایتاً این کلسترول را دفع می‌کند. به این نوع کلسترول اصطلاحاً «کلسترول خوب» می‌گویند، زیرا بالا بودن میزان آن اثر محافظتی در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی دارد. درواقع HDL به LDL کمک می‌کند تا برای تجزیه به سمت کبد هدایت شود.       
2- تری‌گلیسرید

بدن قند، الکل و کالری اضافی را به تری‌گلیسرید تبدیل می‌کند. تری‌گلیسرید نوعی چربی است که در خون وجود دارد و در سلول‌های چربی در سرتاسر بدن ذخیره می‌شود. افرادی که اضافه‌وزن دارند، تحرک ندارند، سیگاری هستند یا الکل مصرف می‌کنند، همانند افرادی که رژیم غذایی بسیار پُر کربوهیدرات دارند، در معرض تری‌گلیسرید بالا قرار دارند.