تغذیه » ۵ منبع چربی سالم که از آن ها استفاده نمی کنید
در سالهای نه چندان دور چربیها دارای شهرت خوبی نبودند.اما اکنون بسیاری مزایای یک رژیم متعادل شامل چربیهای سالم را قبول کردهاند.
هنگامی که افراد هوشیار نسبت به سلامت خود در مورد چربیهای سالم فکر میکنند معمولا انتخابهای آنها شامل یک لیست کوچک میشود که شامل کره بادام زمینی طبیعی، آووکادو، روغن زیتون، آجیلها و دیگر منابع گیاهی میشود.
این گزینهها سلامت و دارای مزایای بسیار زیادی نظیر بهبود گردش خون، افزایش سلامت قلب، تولید انرژی و حتی چربی سوزی در برخی موارد میباشند.اما به دلیل کمبود تنوع در منابع آنها معمولا این درشت مغذی مفید نادیده گرفته میشود.در زیر به معرفی ۵ منبع غیر معمول چربی خواهیم پرداخت که به احتمال زیاد از آنها استفاده نمیکنید.پیدا کردن این منابع چربی کار سختی نمیباشد و با انجام کمی تحقیق مکان صحیح تهیه آنها را خواهید یافت.
۱) روغن کریل
این روغن اعجاب انگیز و سالم از یک حیوان کوچک قرمز رنگ شبه میگو تهیه میشود که دارای مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب امگا ۳ همانند روغن ماهی در خود میباشد.این حیوان منبع اصلی تغذیه حیواناتی نظیر نهنگ کوسهها و نهنگهای بی دندان میباشد.
واژه کریل در نروژی در واقع به معنی غذای نهنگ میباشد.همانند روغن ماهی، کریل در مبارزه با بیماریهای قلبی، مبارزه با سطوح بالای تریگلیسیرید ها، افزایش سطح کلسترول و افزایش فشار خون، کاهش احتمال سکته، سرطان، آرتروز و مبارزه با افسردگی دخیل میباشد.روغن کریل همچنین باعث میشود پلاکتهای خون کمتر به هم بچسبند که این امر احتمال ایجاد لختههای خونی را کاهش میدهد.
همچنین این روغن سطح قند خون را در حالت نرمال حفظ میکند، باعث حفظ سلامت مفاصل میشود و از سلامت مغز و سیستم عصبی حمایت میکند.همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان کارامد و بهبود سیستم ایمنی بدن بسیار کارامد است.اما چه میزان لازم است؟
همانند اکثر منابع چربی مقادیر زیاد آن بهترین گزینه نمیباشد و مقادیر اندک آن میتواند دارای مزایای زیادی باشد.از آنجایی که مصرف یک کاسه کریل غیر عملی میباشد توصیه میشود که از نوع مکمل آن که حاوی کپسول میباشد استفاده کنید.البته میتوانید از دوز پیشنهادی کارخانهی تولید کننده که معمولا حدود ۲-۳ گرم در روز همراه اولین وعده غذایی میباشد نیز استفاده کنید.
۲) روغن ماکادمیا
اگرچه بسیاری از افراد از این روغن در درمان پوست و مو استفاده میکنند اما روغن ماکادمیا جزو بهترین روغنها با هضم آسان در جهان میباشد.اگرچه میتوانید از آن برای روی سالاد و پخت و پز استفاده کنید اما این روغن به دلیل ظرفیت گرمایی بالا میتواند یک گزینه مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی نیز باشد.
ماکادمیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و چربیهای غیر اشباع میباشد و همچنین مقادیر اسید اولئیک موجود در آن بیشتر از روغن زیتون میباشد.روغن ماکادمیا همچنین دارای مواد ضد التهاب میباشد که میتواند در تقویت حافظه و بهبود آسم مفید باشد.همچنین این روغن سرشار از منیزیوم، منگنز، تیامین، مس و آهن میباشد که آن را تبدیل به یک ماده غذایی کامل کرده است.
روغن ماکادمیا دارای یک طعم ملایم و کره مانند میباشد که استفاده از آن در بسیاری از غذاها به جای گزینههای ناسالم بسیار آسان و راحت میباشد.
شما میتوانید به راحتی از روغن ماکادمیا به جای یک جایگزین مناسب روغن زیتون استفاده کنید.اما چه میزان باید از آن مصرف کرد؟ از آنجایی که شما میتوانید از روغن ماکادمیا به جای روغن زیتون استفاده کنید مقادیر آنها در استفاده نیز کاملا شبیه هم هستند.
اگر شما از یک رژیم غذایی سالم رایج استفاده میکنید و ۳۰% کالری کل روزانه خود را از چربیها تامین میکنید استفاده از ماکادمیا میتواند بدون هیچ مشکلی در رژیم غذایی شما گنجانده شود.البته شما باید از مقادیر و منابع متنوع چربیها استفاده کنید.فقط به یاد داشته باشید که هر یک گرم از چربی همچنان دارای ۹ کالری میباشد.
۳) روغن حیوانی
روغن حیوانی یک کره شفاف باستانی و قدیمی میباشد که منشا آن در هند میباشد که به طور رایج از آن در تغذیه، طب سنتی و آیینهای مذهبی استفاده میشده است.
روغن حیوانی از کره در حال جوش و حذف مایعات باقیمانده شکل میگیرد که این امر به وسیله جداسازی چربی از دیگر ترکیبات شیر صورت میگیرد.روغن حیوانی دارای یک طعم کره مانند میباشد که دارای ظرفیت گرمایی بالایی میباشد که آن را تبدیل به یک گزینه خوب برای پخت و پز کرده است.
این روغن همچنین دارای مزایایی نظیر عدم وجود لاکتوز، سرشار از ویتامینهای آ و ای و همچنین به شکل مستقیم به دلیل داشتن مقادیر زیاد اسیدهای چرب دارای زنجیره متوسط میتواند همانند کربوهیدراتها تبدیل انرژی شود.اما چه میزان از آن لازم است؟
از آنجایی که روغن حیوانی میتواند جایگزین کره در رژیم فعلی شما شود همان میزان مصرف کره در مورد روغن حیوانی نیز صدق خواهد کرد.همچنین این روغن نیازمند نگهداری در دمای سرد نمیباشد.
۴) زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ طی سالیان گذشته زیر بررسیهای شدیدی قرار داشت و آن را یک قاتل خاموش میشناختند اما اخیرا به مزایای غذایی آن پی برده شده است.اکنون مزایای آن نسبت به مضرات آن سنگینی میکند.
زرده تخم مرغ دارای ویتامینهای آ، دی، ب۱۲ و ب۶ میباشد و همچنین ترکیب چربی موجود در آن در تنظیم هورمونهای کلیدی نظیر تستوسترون کمک کننده میباشد.آنهایی که زرده را سفیده تخم مرغ جدا میکنند در واقع بخشی از پروتئین، چربیهای ضروری و کالریهای اضافه که برای افزایش وزن و رشد عضلات مهم میباشد را از دست میدهند.
هر زرده تخم مرغ به تنهایی دارای ۳ گرم پروتئین و ۴ گرم چربی میباشد که تنها ۱.۵ گرم آن از چربیهای اشباع میباشد.
یک تخم مرغ کامل دارای حدود ۷ گرم پروتئین عضله ساز میباشد.اما چه میزان از آن لازم است؟
تخم مرغ کامل میتواند یک بخش جدایی ناپذیر یک برنامه غذای عضله ساز باشد.از آنجایی که تخم مرغ دارای مقادیر زیادی پروتئین میباشد میتواند به هر غذایی برای تقویت سطح پروتئین اضافه گردد.بهترین نسبت بندی که میتوانید از آن پیروی کنید ۱ زرده تخم مرغ به ازای هر ۴-۵ سفیده تخم مرغ میباشد.
۵) ماست پر چرب
این روزها اکثر افراد در حال استفاده از ماست یونانی هستند و برای این کار دلیل خوبی وجود دارد.انواع مختلف ماست یونانی دارای مقادیر بیشتری پروتئین نسبت به ماستهای معمولی میباشد (۱ پیمانه دارای حدود ۲۰ گرم پروتئین).همچنین ماست یونانی دارای انواع کم شکر و گزینههای طبیعی بیشتری میباشد.
با داشتن پروتئین بیشتر در هر وعده مصرف از آن ماست یونانی میتواند یک گزینه مناسب و متفاوت برای دریافت پروتئین میباشد.ماست پر چرب اخیرا و مخصوصا در بین افرادی که طرفدار یک رژیم غذایی کاملا طبیعی هستند محبوبیت زیادی پیدا کرده است.اما چرا؟
برخیها بر این عقیده هستند که نوع پر چرب نسبت به انواع بدون چربی کمتر فرآوری شده است و برخی دیگر نیز به آن به عنوان یک میان وعده کامل و متعادل که شامل پروتئین، کربوهیدرات و چربی در یک پیمانه میباشد نگاه میکنند.ماست پر چرب میتواند یک گزینه پایدار در هر رژیم غذایی باشد.
اما چه میزان لازم میباشد؟ از آنجایی که این نوع چربی (ساخته شده از شیر کامل) شامل موادی نظیر لاکتوز، باکتریها و پروتئین میباشد شما میبایست ماست پر چرب را به عنوان یک ماده غذایی ترکیبی در نظر بگیرید.
به جای اینکه تمرکز خود را روی چربی آن قرار دهید باید به ماست پر چرب به عنوان یک میان وعده متعادل نگاه کنید که میتواند تمام نیازمندیهای شما به درشت مغذی ها را پاسخگو باشد.ماست یونانی پر چرب دارای حدود ۲۲۰ کالری، ۱۱ گرم چربی، ۹ گرم کربوهیدرات و ۲۰ گرم پروتئین در هر پیمانه میباش
د.