مکمل های ورزشی » کازئین یا وی ؟
کازئین قادر است آزادسازی آمینواسیدها در گردش خون را بهصورت پیوسته و دائم، کنترل و منظم سازد. برخلاف وِی که اثرش و آزادسازیاش بسیار سریع است، در این مورد کازئین نتایج بهتری در بر خواهد داشت، اما به اعتقاد دکتر کولگان، پروتئین وِی بهتر است چون سریعتر جذب میشود و باعث افزایش ۶۸ درصدی پیوند مولکولهای پروتئین میشود؛ یعنی ۳۱ درصد بیشتر از کازئین. درحالیکه مولکولهای کازئین در معده مانند یک کلوخ، روی هم انباشته شده و جذب آن بهکندی صورت میگیرد. این امر اثر کم و درازمدت داشته و برای افرادی که خواهان افزایش وزن هستند، مطلوب نیست.
نکتهی دیگری که در اینجا مطرح است، این است که با توجه به شرایط کاتابولیسمی عضلات، کازئین بهتر عمل میکند. این در حالی است که وِی اثرات ضد کاتابولیسمی قابلتوجهی ندارد. در صورتی که کازئین در مدت زمانی کوتاه باعث کاهش ۳۴ درصدی شکسته شدن مولکولهای پروتئین در کل بدن میشود، وِی باعث افزایش ترکیب مولکولهای پروتئین میشود، ولی پروتئین مناسبی برای کاهش شکسته شدن مولکولها نیست.
از سوی دیگر، کازئین نقش مهمی در ترکیب و پیوستن مولکولهای پروتئین نداشته، ولی جلوی شکست مولکولهای پروتئین را میگیرد.
· کدامیک از این دو نوع پروتئین بهتر است؟
الف) پروتئین وِی
پروتئین وِی بهعنوان یک پروتئین سریع در بدن شناخته میشود؛ چراکه میتواند در سریعترین زمان ممکن در بدن هضم شود، لذا میتوانید در هرکدام از زمانهای زیر، این پروتئین را مصرف کنید:
1- قبل از تمرین: مصرف آن تنها در شرایطی نیاز است که کمتر از ۳۰ دقیقه زمان به تمرین شما باقی مانده باشد.
۲- حین تمرین: مصرف آن تنها در شرایط خاصی نیاز است، اما قطعا جزء ضروریات نیست.
۳- بلافاصله بعد از تمرین: رایجترین زمان مصرف پروتئین وِی است.
ب) پروتئین کازئین
کازئین بهعنوان یک پروتئین کُند در نظر گرفته میشود، زیرا در بدن به کُندترین شکل ممکن هضم میشود.
کازئین یک انتخاب ایدهال برای زمانهایی است که سرعت هضم برای ما مهم نبوده و یا نیازمند یک منبع دیرهضم پروتئین میباشیم. لذا میتوان گفت، کازئین پروتئینی مناسب برای زمانهای غیرمرتبط با تمرین میباشد.
کازئین صرفاً در یک زمان خاص، میتواند کاملاً برتر نسبت به وِی عمل کند و آنهم آخرین وعده قبل از خواب میباشد.