شکم و پهلو » مواد غذایی مناسب برای لاغر کردن و کوچک کردن شکم
1- روغن کانولا
کانولا حاوی مقادیر زیادی اُمگا3 بوده و ضمن اینکه باعث کاهش سطح انسولین میشود، موجب جلوگیری از ذخیرهی چربی بیش از حد در بدن نیز میگردد.
2- روغن نارگیل
برای چربیسوزی و کاهش وزن بسیار مفید است، زیرا اشتها را کور کرده و روند چربیسوزی را تسریع میکند.
3- شیر کمچرب
بر اساس مطالعات، افرادی که شکمی مخروطیشکل و پُر از چربی دارند، با استفاده از رژیمی که شامل 30 درصد کالری ناشی از پروتئین باشد (شامل 6 تا 7 وعدهی روزانهی لبنیات)، در لاغر شدن از موفقیت بیشتری برخودارند.
همچنین پژوهشگران گفتهاند پروتئین موجود در لبنیات (که دارای اسید آمینهی لیوسین هستند)، در تحریک تشکیل پروتئینهای عضلانی (پُر از چربی) جدید بسیار تأثیرگذار میباشد.
4- غلات
پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ضمن اینکه دریافتند فیبر موجود در غلات سبوسدار، برخی فواید انحصاری دارد، متوجه شدند با خوردن آنها چربی در ناحیهی شکم به میزان قابلتوجهی ذوب شده است. همچنین به این نتیجه رسیدند که غلات سبوسدار سرشار از منیزیم هستند، که یک مادهی معدنی در تنظیم متابولیسم چربی میباشد.
5- حبوبات
به ازای مصرف ۱۰ گرم فیبر در هر روز، احتمال بروز چربی شکمی ۴ درصد کاهش مییابد. بهترین منبع فیبر انواع حبوبات هستند، بهویژه عدس، لوبیای سیاه و لوبیای لیما (لوبیای عروس) که در هر نصف فنجان از آنها، ۷ تا ۸ گرم فیبر وجود دارد.
مطالعهی پزشکان در سال 2011 نشان داد، چنانچه مدت شش ماه از یک رژیم غذایی گیاهی مناسب استفاده شود، کالری آن باعث میشود چاقی رو به افزایش افراد بهخوبی کنترل شود. رژیم غذایی گیاهی باعث سوزاندن چربی بیش از حد شکم میشود.
6- دانهی چیا
دانهی چیا علاوه بر پروتئین و فیبر، حاوی اسید چرب آلفا لینولنیک اسید است که مانع احاطه شدن اعضای حیاتی موجود در ناحیهی شکمی توسط چربی میشود.
7- میوه و سبزیجات بنفشرنگ
این گروه شامل محصولاتی چون انگور، گوجه، بادمجان و کلم هستند. وجود فلاونوئید در برخی از این محصولات مانع جذب چربی شده و یا بر فرآیند کالریسوزی تأثیر میگذارد.
8- سرکهی انار
همهی انواع سرکه دارای اسید استیک هستند که هم در هضم نشاسته تأثیر دارد و هم آنزیم مؤثر در چربیسوزی را تحریک میکند.
9- فلفل قرمز
پژوهشگران تصور میکنند از آنجا که بتاکاروتن و لیکوپنها جزء آنتیاکسیدانهای قوی هستند، نسبت به ترکیبات مضر که باعث ذخیرهسازی چربی در بدن میشوند، مفیدتر میباشند.
فلفل نیز که حاوی ویتامین C میباشد، مواد مغذی مورد نیاز برای سوزاندن چربی را دارا است.
10- دارچین
این ماده در از بین بردن تودههای چربی مؤثر است، لذا توصیه میشود در غذاهای روزانهی خود برای کمی دارچین (به اندازهی یک قاشق چایخوری) جا باز کنید.
11- زردچوبه
با توجه به اینکه زردچوبه حاوی مولکولهایی است که با جدا کردن قند از خون و تبدیل آن به انرژی، مانع ذخیرهی آن به شکل چربی در ناحیهی شکم میشوند، سعی کنید روزانه یک قاشق غذاخوری از آن را مصرف کنید.
12- شکلات تلخ
شکلاتهای تلخ ۷۰ درصد، حاوی مقادیر زیاد کاتچین، یکی از انواع فلاونوئیدها هستند که بر عملکرد انسولین و تولید کورتیزول (هورمونی که باعث ذخیرهی چربی در ناحیهی شکم میشود) اثر میگذارد.